Търсене на имоти

Град на знанието – съвместен проект на Сингапур и Китай

Сингапур е най-крупният чуждестранен инвеститор в Китай през 2018г., което е шестата поредна година за страната-носител на това отличие, предава cnbc.com. Един от големите инвестиционни проекти е на Sino - сингапурският Град на знанието, Гуанджоу - мащабна инвестиция, която ще превърне земеделските земи в зона за устойчиво градско развитие, бъдещ дом на повече от половин милион души.
 

Проектът, започнат преди пет години, се изпълнява в партньорство между Сингапур, компанията Ascendas-Singbridge и Китайския административен комитет за развитие на Гуанджоу. Това е третият по големина град в Китай, който наскоро свърза своята масивна железопътна мрежа с новите влакове на Knowledge City. В момента, на строителния терен, разположен на 45 мин. път с кола от Гуанджоу, има редица полузастроени високи сгради и силуети на кранове.
 
Източник на снимките: cnbc.com

Първата фаза от изпълнението на проекта трябва да осигури жилища за около 80 000 души и 18 училища.Чрез превръщането на земеделските земи в модерен град, двете правителства се надяват да създадат икономически център за търговия и изследвания, както и модел, който да може да бъде приложен в селските райони на Китай, а и извън него. Предвиждат се и стимули като субсидии и безплатно офис пространство, за да се привлекат компании от Сингапур и други държави; поемане на разходи за регистрация; IPO обучения и правна помощ. Когато бъде напълно завършен, Градът на знанието ще заема площ от почти 130 кв.км.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини