Търсене на имоти

Варна и Бургас отчетоха спад в туристическите посещения през февруари 2019г.

Данни на Териториалното статистическо бюро във Варна показват, че през месец февруари 2019г. броят на туристите в местните хотели е бил 19 900. Най-голяма е била посещаемостта от българи – 75%, а от чуждестранните гости /4 800/ са доминирали румънците, израелците и турците. Предпочитани са били тризвездните места за настаняване. По-малко нощувки са регистрирани в хотелите с 4 и 5 звезди. От справката става ясно още, че общите приходи надхвърлят 2 млн. лв.
 

В Бургас също е отчетен ръст на постъпленията в туристическия сектор от 2,1% или малко повече от 1,1 млн. лв. – това показват данните на Националния статистически институт /НСИ/. Приходите от посещения на български граждани са намалели с 6,4%, а тези от чуждестранни визити са се увеличили с 20,4%. Най-много почиващи е имало от Сърбия, Обединеното Кралство, Руската Федерация, Германия и Турция.

Въпреки отчетеното леко увеличение на приходите от нощувки в двата най-големи черноморски града у нас, броят на пренощувалите лица в местата за настаняване през февруари 2019 г. намалява в сравнение със същия месец на 2018 г.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини