Търсене на имоти

Гюллюк - турското "Портофино"

Гюллюк, ТурцияЮжната ни съседка Турция се оформи като една от безспорните туристически и инвестиционни дестинации в световен мащаб. Тези два сектора се развиват в завидна симбиоза, благодарение на планомерната и целенасочена политика на държавата в последните няколко години. Но извън интереса към големите градове Истанбул и Анкара или известните ваканционни курорти - Анталия, Кушадасъ и Мармарис, обмислящите покупка непременно трябва да проучат огромното разнообразие от видове собственост и ценови нива, което предлагат градчетата, сгушени в малките заливи между Бодрум и Дидим.

Ако крайморския град Яликавак стана много популярен сред британските купувачи в последната година, притежателите на яхти, с вкус към спокойната лятна почивка, заложиха на Гюллюк.

Някогашното малко рибарско селище, разположено в защитен залив на брега на Егейско море, днес се е превърнало в привлекателно място за ятсмени от цял свят. Освен вече съществуващото живописно пристанище, местните власти планират строителството на още едно, което ще увеличи капацитета за прием и настаняване на луксозните плавателни съдове. 

За търсещите почивка в спокойна обстановка, сред които все по-често се спрягат имената на световни знаменитости, Гюллюк предлага типичната средиземноморска картина на ниско строителство, уютни рибни заведения и безчет маслинови и портокалови горички. Бъдещите строителни планове са изцяло съобразени с тази визия. 

В непосредствена близост се намира голф игрището „Вита парк”, както и нов супермаркет на групата „Теско”, която в Турция работи под марката „Кипа”.

Наемните цени в малкото егейско градче са между 140-400 евро на седмица за апартамент с две спални, в зависимост от местоположението, а за вили - между 690-1380 евро на седмица. В предлаганите луксозни къщи спокойно могат да отседнат и над 10 души, като почти всяка от тях разполага със собствен басейн.

Цените за покупка на тристаен апартамент са средно между 58 и 70 000 евро.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини