Търсене на имоти

Лайфхак: как да живееш в замък без да плащаш

44-годишен бразилец избягва да плаща скъпи данъци и разходи за недвижим имот в луксозните квартали на Рио де Жанейро, като от 22 години живее в пясъчен замък. Хората, които го познават, разказват пред електронното издание Lavoixdunord.fr, че го наричат „Кралят“ – заради дома му и трите му най-страстни хобита – риболов, голф и четене.
 

Марсио Мизаел Матолиас не се притеснява ни най-малко от начина си на живот и няма проблеми да позира пред своя пясъчен дворец, седнал на трон със скиптър в ръка.За разлика от други монарси обаче "Крал Марсио" е лично отговорен за извършването на ремонтни работи в неговия дворец, независимо дали това са тъмниците или вратата. С корона на главата, той поправя каквото е необходимо, без да се спира пред жегата от 44-градусовото слънце на Бразилия. Освен това, периодично той трябва да напоява дома си, за да не се срути когато пясъкът изсъхне. Великолепен отвън, вътре пясъчният дворец е голям едва 3 кв.м и е пълен с книги.

 

Марсио Матолиас разказва, че е израснал в залива Гуанабара и винаги е живял на брега на океана. Той не приема, че на другите хора им се налага да плащат огромни суми първо, за да си купят жилище, второ – за да плащат данъци и какво ли още не. Той има всичко това безплатно. Единственият недостатък, който той посочва е, че пясъкът задържа цялата топлина и понякога през нощта не може да се спи вътре. 


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини