Търсене на имоти

Пазара на луксозни имоти в Испания е сравнително стабилен

През първата половина на 2011 г. във всички сегменти на пазара на недвижими имоти в Испания се наблюдава спад в продажбите.

villaСпециалистите обясняват, такава промяна с нерадостната ситуация в страната, както и липсата на финансиране за закупуване на недвижими имоти.

Въпреки това, за разлика от другите, сегмента на луксозните имоти е най-стабилен и готов за бързо възстановяване, пише Property Wire. В много отношения - благодарение на чуждестранните купувачи.

По данни на агенцията за недвижими имоти Lucas Fox International, най-много чужденци са привлечени от обекти, намиращи се в Барселона, Коста Брава и Ибиса. Освен това купуването на имот обикновено се осъществява без ипотечен кредит. В допълнение, понеже  притока на туристи в тези региони е голям, се е увеличило търсенето на краткосрочни имот под наем.

Най-активни са чуждестранните купувачи от Русия, Дания и Швейцария. Руснаците, както и имигранти от бившия Съветски съюз, предпочитат да купуват вили по крайбрежието на Испанската ривиера.

"Един факт, че цените на жилищата ще останат стабилни в сегмента на луксозните имоти, е липсата на оферти с качествени луксозни апартаменти и къщи" - смята Алекс Вауган, директор на Lucas Fox.

Според експерти, втората половина на 2011 г. трябва да бъде още по-благоприятна за сключване на сделки в сегмента на луксозните жилища.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини