Търсене на имоти

Реализация на пътни проекти на стойност 8 млн. лева започва във Великотърновска област

Реализация на пътни проекти на стойност 8 млн. лева ще започнат през следващата седмица в област Велико Търново, е съобщил министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в старопрестолния град на 22.09.2017г. за тържествата по повод 109 години от обявяването на Независимостта на България, научаваме от официалния сайт на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Средствата за рехабилитационни дейности по републиканските пътища на територията на областта са осигурени в рамките на отпуснатите преди две седмици с Постановление на Министерски съвет 100 млн. лв. за бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Около 2,3 млн.лв от предвидените за Великотърновска област средства, ще бъдат вложени в рехабилитация на пътя Велико Търново–Арбанаси–Горна Оряховица, като в предвидените дейности за ремонта на 6-километровата отсечка е заложено и укрепването на две свлачища. Изготвени са технологичните проекти и за рехабилитацията на пътя Ресен–Самоводене и до 27.09.2017г. се очаква да стартират ремонтните дейности, а до десет дни ще започне и рехабилитацията на пътя Павликени–Караисен, е пояснил министър Нанков.


Във връзка с поетия от правителството ангажимент за изграждане на следващите 100 км от Автомагистрала „Хемус“ (АМ) в рамките на настоящия мандат и за напълно завършена АМ до 2024г., МРРБ има готовност до края на настоящата годината, след приключване на отчуждителните процедури, да започне реалното строителство на участъка от Ябланица до разклона за Тетевен, е разяснил регионалният министър. Очаква се до края на 2017 г. да бъдат готови и техническите проекти за следващите 50 км от АМ до разклона за Плевен и Ловеч, така че строителството на този участък да бъде възложено в началото на 2018г. През ноември т.г. предстои да бъде възложена за проектиране и отсечката на АМ „Хемус“ от разклона за Плевен и Ловеч до връзката с новата магистрала Русе–Велико Търново, готова е също оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) и се придвижват парцеларните планове, така че в рамките на 2018г. да бъде извършено техническото проектиране и през 2019г. да стартира възлагането на строителните дейности на АМ „Хемус“ до Велико Търново. През следващите месеци предстои сключване на договор с избрания изпълнител и за участъка от пътен възел Белокопитово до Шумен, предвид обжалване на тръжната процедура, е допълнил министър Нанков.
 
По отношение на новата АМ Русе–Бяла–Велико Търново, министър Нанков е информирал, че през ноември т.г. трябва да приключат обществените обсъждания и процедурата по ОВОС, за да може през 2018г. да стартира проектирането и реалното възлагане на строителството. Постигането на целите за развитие на пътната инфраструктура в Северна България е свързано и с въвеждането на тол системата и електронните винетки, тъй като двете автомагистрали са лишени от европейско финансиране и за тяхното изграждане ще се разчита на бюджетни средства по линия на бъдещите приходи от смесената система за заплащане за преминаване по републиканската пътна мрежа, е пояснил още министър Нанков.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини