Търсене на имоти

Чуждестранните инвестиции в САЩ са нараснали със 152% през 2018г.

Според нови данни от проучването на CBRE Research и Real Capital Analytics, чуждестранните инвестиции в индустриални недвижими имоти в Америка през 2018г. са били в размер на $14,4 млрд., което е със 152% повече от 2017г. Драстичното увеличение се дължи на няколко големи сделки с предприятия, уточняват анализаторите, цитирани от World Property Journal. Инвеститорите от други държави са представлявали 21% от общия обем на капиталовложителите, като представителите на Канада и Китай са били едни от най-активните.


 
Джак Фрейкър – ръководител отдел „Капиталови пазари“ в CBRE Research: „Американският индустриален и логистичен сектор продължава да се облагодетелства от структурните промени, като онлайн търговията на дребно и развитието на потребителското поведение, които трансформират глобалните вериги за доставки. Електронната търговия изисква до три пъти повече пространство от традиционните складови потребители поради по-голямото разнообразие в предлаганите продукти и необходимостта те да бъдат незабавно достъпни. Глобалните инвеститори в недвижими имоти уловиха и искат да добавят американските индустриални активи към своите портфейли“.

Първите три най-атрактивни промишлени пазари на САЩ за чуждестранни инвестиции са Лос Анджелис, Далас и Чикаго с обща стойност на инвестициите през 2018г. от $2,4 млрд. Дори и при изключване на големи сделки на ниво предприятие (които се различават значително от година на година и могат да променят годишните сравнения), средният годишен обем на чуждестранните инвестиции в индустриалните недвижими имоти в САЩ през последните пет години е нараснал с 68%, което показва силно търсене.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини