Търсене на имоти

3 нови сгради по света, които ще ви смаят!

Проектантите от цял свят са впрегнали усилия и умения в стремеж да разчупят общоприетите рамки на дизайна. Това става очевидно от новите проекти, които се очаква да бъдат реализирани в някои от световните мегаполиси. Извиващата се кула на Джейн Ганг в Мира, Сан Франциско, ще бъде модел на устойчивост, докато Royal Atlantis Resort & Residences в Дубай ще създаде свой собствен микроклимат с планове за 90 басейна. Преосмислянето на казармата на Челси в Лондон, някога собственост на британската армия, обединява традиционните зелени площи с луксозни жилища и градски домове. Mansion Global предоставя поглед към трите проекта, всички от които вече са в ход.
 

1. Мира, Сан Франциско, САЩ

40-етажният проект на Tishman Speyer е предвиден да съдържа 392 нови жилищни единици в квартал „East Cut“ в Сан Франциско. Районът е близо до технологични работилници, транзитния център „Transbay“ и централната част на града. Купувачите ще могат да избират между апартаменти с една, две или три спални, градски къщи и мезонети. Устойчивостта е в центъра на планирането на проекта, а екипът, който стои зад него, е насочен към сертификацията LEED Gold. Предвижда се да бъде открит в края на 2019 г. Цените варират от малко по-малко от 900 000 щатски долара за едностайно жилище до над 3 млн. долара - за тристайно.
   

2. Дубай, ОАЕ

Хотел „Royal Atlantis Resort & Residences“ ще създаде усещане за европейска изтънченост в арабското емирство. Проектантите от „Sybille de Margerie Interiors“, базирана в Париж, работят върху едно „съвременно съвършенство“, въплътено в 231 луксозни жилища и 795 хотелски стаи и апартаменти. Предвидено е сградата да разполага с 90 басейна, които са "неразделна и функционална част от дизайна й", казва Ели Гамбърг, директор на „Kohn Pedersen Fox“ - архитектурна фирма, която стои зад проекта. Домовете ще са с от две до пет спални, а цените ще започват от 6 995 000 дирхама или 1 705 682 евро. Очаква се проектът да бъде завършен и открит в началото на 2020г.
   

3. Лондон, Великобритания

Казармите на Челси се отправят към цивилен живот. Бившите военни поделения, които не се използват от 2007 г., скоро ще бъдат дом на нова група лондончани. „Qatari Diar“ превръща площадката от 12,8 акра в луксозна жилищна зона в изключителния квартал „Белгравия“. Цените започват от 5,25 милиона паунда за апартамент с две спални, а градските къщи, проектирани от Paul Davis & Partners of London - от 37 млн. паунда. Жителите ще имат достъп до удобства като киносалон с 16 места, частен салон за лични срещи, подземен паркинг, СПА център с тепидариум - вид баня, предпочитана от римляните.
 
   

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини